Jahodový štrúdl
Potřebné ingredience
30 dkg hladké mouky, 1 vejce, 15-20 dkg tuku, 1 lžíce octa, sůl, vlažná voda dle potřeby náplň: 2 hrsti kokosu, 75 dkg měkkého tvarohu, 5 lžic šlehačky, 3 žloutky, sůl, 2 vanilkové cukry, 3 lžíce vaječného likéru, citrónová kůra, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce vanilkového pudinku, 25 dkg jahod
Postup přípravy
* mouku smícháme se špetkou soli, octem, vejcem, tukem a vodou. Necháme 30 min odpočinout. Vyšleháme tvaroh, šlehačku, žloutky, špetku soli, vanilkový cukr, likér a pudink. Dochutíme moučkovým cukrem a kůrou. Vyválíme 2-3 pláty těsta, posypeme kokosem. Rozetřeme náplň a poklademe jahodami. Zavineme, dáme na plech a potřeme máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé